Intrebari frecvente

Pentru ca s-ar putea sa ai niste datorii pe care nu le-ai platit. Top Factoring este o societate care se ocupa cu colectarea creantelor restante, pe cale amiabila sau, daca nu se poate altfel, chiar si pe cale juridica. Top Factoring e un reprezentant al creditorului originar sau al celui cesionar. Top Factoring recupereaza datorii nascute din incheierea contractelor de credit, de prestari servicii telecom/internet, sau contractelor de prestari servicii / livrari de produse.
Pentru ca nici nu are nevoie. Conform art. 1578 si art. 1579 din Noul Cod Civil, cesionarul trebuie doar sa te anunte ca s-a transferat datoria, si sa inregistreze transferul in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. Top Factoring colecteaza datoriile cesionarului in baza unui contract de mandat incheiat intre noi si cesionar. Cu alte cuvinte, tu esti un tert in contractul dintre creditorul initial cedent si cesionar si nu ai posibilitatea sa te opui cesiunii (art. 1573 din Noul Cod Civil).
Suni la numarul 021.365.34.34 ca sa vorbesti cu un reprezentant Top Factoring si poate o sa gasiti impreuna un mod amiabil de rezolvare a dosarului datoriei.

*numar cu tarif normal in reteaua Romtelecom.
Nu chiar. Cu cat ne eviti mai mult, cu atat datoria ta creste. Pentru ca in unele cazuri se pot acumula acumula penalitati de intarziere si, la un moment dat, se poate declansa procedura de solutionare prin mijloace juridice (vei fi dat in judecata sau dosarul tau va merge direct la executorul judecatoresc, dupa caz) care va vor adauga costuri suplimentare datoriei. Noi suntem deschisi pentru o rezolvare pe cale amiabila. In functie de istoricul interactiunilor pe care le ai cu noi si specificul cazului tau, iti putem oferi termene de gratie la plata integrala (care poate fi facuta la o anumita data ulterioara agreata) sau un angajament de plata in rate lunare. O solutie personalizata iti poate fi oferita la numarul 021.365.34.34.

*numar cu tarif normal in reteaua Romtelecom.
Noi vrem sa rezolvam fiecare caz in parte pe cale amiabila. Dar daca tu nu doresti acest lucru, procedura de recuperare poate merge pana la executare silita, care se poate realiza in trei feluri:
  • instituirea popririi asupra tuturor veniturilor tale, prezente si viitoare.
  • vanzarea prin licitatie publica a bunurilor mobile pe care le detii.
  • vanzarea prin licitatie publica a bunurilor imobile pe care le detii.
  • Se poate institui poprirea asupra veniturilor tale, pe care le obtii din orice sursa (salarii, chirii, drepturi de proprietate intelectuala, etc.)
  • Se poate solicita vanzarea prin licitatie publica a bunurilor tale mobile
  • Actiunea de executare silita poate ramane deschisa, prin formularea de cereri de staruinta, si se pot executa bunuri sau venituri ce urmeaza a se achizitiona sau obtine ulterior. Totodata, potrivit art. 704 Cod de Procedura Civila, in cazul in care executarea silita inceteaza ca urmare a insolvabilitatii debitorului, ea poate fi reluata.
Exista mai multe modalitati de plata, specifice fiecarui caz in parte: plata prin intermediul unui cod de bare la anumite banci sau la Posta Romana, plata in contul Top Factoring deschis la Creditorul initial, prin intermediul magazinelor partenere PayPoint si PayZone, etc. Pentru a afla modalitatea de plata a dosarului tau, suna la numarul 021.365.34.34.

*numar cu tarif normal in reteaua Romtelecom.